Sayfalar

BLOGGERDA HESAP AÇMA

1. ADIM : GMAILDEN E-POSTA ADRESİ ALMA

Bloggerda blog açmanın ilk şartı bir gmail e-posta adresine sahip olmaktır. Eğer gmail.com uzantılı bir posta hesabınız varsa bu adımı atlayınız.

Gmailden e-posta adresi almak için http://mail.google.com/mail/signup adresine giriş yapın.


Resimde görülen formu doldurun. Eğer profesyonel blogculuk yapacaksanız, ileride reklam almak ve bloğunuzdan para kazanmak gibi hedefleriniz varsa,  bilgileri gerçeğe uygun doldurmanızı tavsiye ederim. Ciddi reklamverenlerle ya da Adsensle çalışmaya başladığınızda bu size avantaj sağlayacaktır. Telefon numaranızı ya da diğer güvenlik bilgilerinizi googlea vermenizde hiçbir sakınca yoktur, internet ağının en güvenilir mecrasıyla çalışmaya başladığınızı asla unutmayın. Bilgileriniz sizin onayınız olmadan asla üçüncü kişi ya da kuruluşlarla paylaşılmaz.

Kullanıcı adı olarak bloğunuza vermeyi düşündüğünüz adı kullanabilirsiniz ancak ileride aynı hesaba başka bloglar da açabilme ihtimalinizi düşünerek bunu yapmasanız iyi olur. Açabileceğiniz tüm blogları toparlayabilecek genel bir ad, en iyisi kendi ad ve soyadınız olmasıdır. Daha önce de söylediğim gibi, bloğunuzla ilgili her türlü reklamveren bağlantısını bu hesapla kuracağımız için kendi kimliğinizle ilişkili olması güvenilirlik açısından yararlı olacaktır. Fake hesaplar, ciddi reklamverenleri herzaman tedirgin etmektedir.

Google’ı anasayfanız olarak ayarlamak, ya da kişiselleştirme onayı tamamiyle sizin tercihinize kalmıştır. Formu doldurduktan sonra mutlaka yapmanız gereken, hizmet şartlarını onaylama kutusuna tik atmak ve güvenlik kodlarını girmektir. Bundan sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz.


Bu adımda cep telefonunuzun doğrulanması için bir kod girmeniz istenecek. Bu kod cep telefonunuza SMS ya da sesli mesaj olarak gelir. SMS biraz geç geldiği için ben sesli mesajı tavsiye ederim. Google Türkiyeye bağlı bir telesekreter tarafından aranacaksınız ve bir kod Türkçe olarak okunacak. 



Bu kodu hatasız girip onay verdiğinizde, cep telefonunuz güvende olduğu sürece güvende olan bir e-posta hesabına sahip olacaksınız. 


Bloğunuzda fotoğrafınızı ya da kişisel bazı bilgilerinizi paylaşmak isterseniz bu adımda profilinize fotoğraf ekleyebilir ve sonraki adımda da profilinizi doldurabilirsiniz. 







Eğer bloğunuzda görünmek istemiyorsanız bu son işlemleri yapmak zorunda değilsiniz. Sadece bir gmail adresine sahip olarak bundan sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

NOT: Gmail adresinize gelen mailleri, bloğunuza yapılan yorumları okumak için ya da adresinizden e-posta yollamak için https://accounts.google.com/ adresinden kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapmanız gerekir. Ancak şu anda bunu yapmanız gerekmez, önce bloğunuzu açalım.



2. ADIM : BLOG HESABI AÇMA

İlk önce http://www.blogger.com adresine girin.



Az önce aldığınız gmail e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yapın. 

Profilinizin son durumunu gösteren bir sayfa çıkacak "Bloggera Devam Et" butonunu tıklayın.





Sağda dil seçimi olarak “Türkçe”nin seçilmiş olduğundan emin olduktan sonra, solda “Yeni Blog” yazan linke tıklayın.





Karşınıza çıkan pencerede blog başlığınızı ve blog adınızı seçin. Blog başlığı ve blog adresi aynı olsa iyi olur. Bu ileride bloğunuza giren kişilerin blog başlığı yoluyla blog adresinizin de akılda kalıcılığını arttıracak bir unsur olacaktır. Blog başlığı Türkçe karakterler (ı, ö, ç, ü, ğ, ş) içerebilir ancak adresinizde bu harfler bulunmamalıdır. Bunların yerine (i, o, c, u, g, s) tercih edin.

Şablon bölümünden gözünüze hoş gelen birini seçip “Blog Oluşturun!” linkini tıklayalım. Şablonu seçerken ilk etapta Dynamic Views dışında bir seçeneği seçmenizi tavsiye ederim. Şablonu özelleştirirken, şablon mantığını kavramanız açısından diğer seçenekler daha uygun olacaktır. Ben burada Awesome Inc yazan şablonu tercih ediyorum.

Bloğunuzun başarıyla oluşturulduğuna dair bir mesaj çıkacak ve blog adınız blogger hesabınızda görüntülenecektir.



Bloğumuz diğer aşamalara geçmeye hazır. Güle güle kullanın.